Vandring på gamle kirkeveier


I anledning Sannidal kirkes 250-årsjubileum blir det Kristi Himmelfartsdag vandring på gamle kirkeveier, fra Lindheim til Sannidal kirke.

 

Turen arrangeres som en av aktivitetene knyttet til jubileumsåret for Sannidal kirke som i år er 250 år.Det er jubileumskomiteen med medlemmer fra Sannidal menighetsråd og Sannidal historielag som står for turen.

Turen arrangeres torsdag 26. mai (Kristi Himmelfartsdag). Det vil være oppmøte ved Sannidal kirke klokka 10:00 der vi arrangerer kjøring til Linnom (Lindheim)

Fra Linnom planlegger vi å starte klokka 10:30 på turen som er ca. 5 km i ett lett terreng. Det er ikke noe krevende tur, og vi beregner god tid på turen med flere innlagte pauser med historier om hendelser og plasser underveis.

Den gamle kirkeveien ble nylig gått opp og ryddet for trær og kvist, og man vil flere steder underveis se tydelige spor av kirkeveien.
Det legges opp til en lenger pause ved dammen på Lønstravannet. Så det kan være en god ide og ta med en termos og noe å bite i.

Tanken bak turen er å vise hvor viktige kirkeveiene i har vært i all tid, og hvordan det kunne arte seg å ta turen fra Linnom til Sannidal kirke for 250 år siden når den nye kirken i Sannidal ble innviet i 1772.

For de som syntes 5 km er langt, eller av andre grunner ikke kan starte så tidlig så er det mulig å henge seg på følget på Lønne. Her vil det stå et skilt som viser møtested, vi vil da gå samlet fra Lønne over kirkedalen til Sannidal kirke.

Vi forventer å være på Lønne ca. klokka 13:15.Vi avslutter turen med kirkekaffe klokka 13:30 og Gudstjeneste i Sannidal kirke klokka 14:00 med prest Sigrid Thordardottir.

Turen vil ha værforbehold.

Tilbake