Tårnagenter Skåtøy 8.6.24


8-åringer smyger seg opp bratte, mørke trapper inni kirketårnet med lommelykt og hørselsvern.

 

En tårnagent er en 8-åring, som har blitt invitert til å være detektiv og hjelpe til i kirken en ettermiddag med å finne en viktig ting som har blitt borte, eller kanskje stjålet?

Agentopplæring. En ekte politimann viser hvordan man undersøker åstedet når noe kriminelt har skjedd. Barna lærer å ta fingeravtrykk og fotavtrykk. De lærer seg å være oppmerksomme og se etter spor som kan løse mysteriet. Enkle motprøver, samarbeidsleker og øvelse i å være rask inngår i treningen før barna får gå ut for å finne skjulte symboler og hint.

Symboler er det masse av i kirken og barna gjør seg fortrolig med noen av dem i en sporlek, som fører barna til ulike rebuser og oppgaver. De må opp i kirketårnet og får ringe med de urgamle kirkeklokkene. 8-åringene får se hvordan orgelet virker og får bli med inn der presten har drakten sin, med hemmelige tegn på. Disse tegnene avslører viktige hemmeligheter og tårnagentene får vite hva de betyr.

Samlingen for tårnagenter er et tilbud til dem som går i 3.klasse og det er Den norske kirke som er arrangør. Men man må ikke være medlem av kirken for å kunne delta. Alle i riktig alder kan komme. Det blir spenning, lek, sang, dans, mat og fortellerstund. Tårnagentene får en egen avis og utstyr de kan få ta med seg hjem. Men man må melde seg på her.

Påmeldingslenke:

Tilbake